Den absolut största fördelen och friheten med att ha körkort är att man kan resa överallt (nästan). I stort sett hela Sverige har ett vägnät så det är bara att packa bilen och börja köra!

Jobbresor

Jobbresan är den viktigaste resan eftersom det är via dessa du når det ack så viktiga jobbet. Jobbresor kan vara jobbiga men de kan piggas upp med hjälp av lite schysst musik som får tiden att gå snabbare.

Semesterresor

Inte att förglömma är att många gör semesterresor med bilen. De flesta av er läsare har nog sett Sunes sommar där bilen är en central del av äventyret. Faktum är att bilen ibland är oumbärlig på semestern för att kunna se sig omkring. Många hyr bil på sina semestrar för att lättare kunna se sig omkring.

Campingresor

Många väljer att campa med bilen som fortskaffningsmedel. Det är vanligt att ha en husvagn eller husbil (som i vissa fall kan köras på B-körkort) och se sig omkring i världen.

En annan fördel med campingresor är att det är relativt billigt och bra för miljön jämfört med att åka flyg till fjärran länder. Det finns alltid något att se i Sverige och med hjälp av ett körkort kan dina resor förverkligas!

Roadtrips

Roadtrips är förvillande lika campingresor men kan göras över dagen om man så vill. Det är populärt främst bland yngre människor att åka ihop med sina vänner och hitta på något kul i en ort som man till vardags inte befinner sig i. På vägen ser man ofta många sevärdheter tillsammans.