Skaffa BE-behörighet till ditt körkort

Det finns mycket att tänka på när du ska flytta, inte minst hur du rent praktiskt ska gå tillväga. Har du precis tagit körkort kanske du inte har koll på reglerna för hur tungt släpet får vara lastat med B-körkort. Då kan det vara bra att uppdatera sig.

Det finns mycket att vinna på att köra flyttlasset själv, särskilt om det rör sig om en kortare sträcka. Med B-körkort får du bara köra släp där den totala vikten på släp och bil sammanlagt blir 3500 kg. Vill du vara säker på att kunna lasta 3500 kg på bara släpet ska du skaffa dig BE-behörighet. Vill du förenkla hela flytten ska du även satsa på flytthjälp från Qleano, som tar hand om flyttstädningen åt dig. På qleano.se kan du ta del av den omfattande checklistan och få veta exakt allt som företaget utför när de genomför heltäckande flyttstädningar. Du kan dessutom enkelt och smidigt få en kostnadsfri offert online.

Om du dessutom ser till att använda ett smart märkningssystem av samtliga flyttkartonger gör du det betydligt enklare för dig själv när du ska lasta släpet. Det blir också enklare att lasta av och bära in flyttlådorna direkt till rätt rum. Du kan läsa mer om BE-behörighet på ntf.se eller på Transportstyrelsen där du också kan ta reda på vad som gäller för ett vanligt B-körkort. Oavsett om du har haft ditt körkort en längre tid eller inte är det viktigt att hålla koll på vilka lagar och regler som gäller.