Strunta i körkortet – cykla istället

Det finns en hel del fördelar med att ta körkort, men i vissa fall lönar det sig att strunta i körkortet. Om du tvekar kring huruvida du ska ta körkort eller inte, får du här nedan några för- och nackdelar med körkortet som kan hjälpa dig att avgöra hur du ska göra.

Cykel istället för bil?

Eftersom många snabbt blir latare så fort de skaffat bil, märker de hur det påverkar både deras hälsa och ekonomi negativt. Att låta bilen stå och ta cykeln istället är ett sätt att råda bot på sin lathet och få fördelar som frisk luft, motion, smalare midja och mer pengar i plånboken. Bara det gör att många hellre struntar i körkortet eller låter bilen stå, då fördelarna med att cykla är fler. Hos https://www.cykelboxen.se/ kan man köpa bra ställ för cyklar, oavsett om man är privatperson, företagare eller kommun, för att uppmuntra fler att ta cykeln. Att cykla är även ett sätt att minska på de fossila utsläppen då många tar bilen helt i onödan när en promenad eller cykeltur hade varit mer lämplig.

Körkort – bra eller dåligt?

Ett körkort ger mer rörelsefrihet och gör vardagen enklare för många. Det är även enklare att få och sköta ett jobb med ett körkort. Även om jobbet i sig kanske inte kräver att man har körkort, så blir det oftast enklare att ta sig till och från jobbet samt sköta vardagspusslet med bil. Men är det bara fördelar med att ha ett körkort? Många har trots allt inget körkort, men de verkar klara sig bra ändå. Att bo i stan utan körkort är helt klart lättare än att bo ute på landet. Fördelarna med ett körkort är främst rörelsefriheten, möjligheten att lättare få jobb, lättare att få ihop vardagspusslet samt tillgången till fler valmöjligheter. Men det finns nackdelar också. Några av nackdelarna är:

  • Ett körkort kostar pengar. Körkortet är långt ifrån billigt. Det är pengar som du skulle kunna ha roligare för.
  • Ett körkort utan en bil är helt värdelöst. Du måste ha en bil för att nyttja körkortet, vilket kostar pengar som du kanske inte är beredd att lägga ut på just en bil.
  • Fler utgifter tillkommer. Förutom körkortet och inköpspris av bil, kostar även bilen i drift, skatt, försäkring och underhåll.
  • Du bidrar till mer utsläpp av fossila bränslen, förutsatt att du inte kan eller vill köpa en elbil.
  • Med en bil blir du per automatik mer lat då den erbjuder en bekvämare livsstil. Var beredd på att gå upp några kilo i vikt.